вторник, 3 март 2015 г.

Безглутенови соленки с ленено и тиквено брашно

№ 105 


       Честно да си призная не съм предполагала, че мога да приготвя толкова вкусни соленки без да използвам яйца, бяло брашно и масло, но ето, че е факт! Изпробвайте рецептата и ще останете много доволни. Получават се мекички в средата и хрупкави отгоре и отдолу соленки, богати на протен и ценни минерали, което ги прави и много засищащи. Опитайте ги!

Соленки с ленено и тиквено брашно 


Продукти:
  • 5 с.л. ленено брашно 
  • 5 с.л. тиквено брашно 
  • 3 с.л. сусамено семе 
  • 3 с.л. конопено семе 
  • 1 ч.л. хималайска сол 
  • 2 с.л. конопено олио 
  • 1/2 ч.ч. вода 


Приготовление:
       Смесете вскички сухи съставки и разбъркайте. Прибавете олиото и водата и с помощта на вилица бъркайте до получаване на тесто на трохи:  


       Оформете тестото на топка, изсипете сместа върху хартия за печене, завийте тесто и притиснете, като се стараете да оформите правоъгълник с дебелина около 1 см: 


       След това с помощта на ножче за тесто или с обикновен нож нарежете на малки правоъгълници: 

       Прехвърлете соленките в тава и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до зачервяване. Консумирайте просто така или вместо крутони в крем супа. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар